Öğr.Gör.Dr.

aferah@sakarya.edu.tr

Sosyal Hesaplar

Hakkında

Dr. Aysel Ferah Özcan, 1989'da Sakarya Arifiye Öğretmen Lisesi'nden mezun oldu. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi;  Sınıf Öğretmenliği (1989-1993),   Yan Dal: Türkçe Öğretmenliği (1991-1993) alanlarında tamamladı.

Yüksek lisansını (1993-1996) Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İlkokul Sınıf Öğretmenliği programında "İlk Okuma Yazmada Görsel Algı ve Zekanın Yeri" adlı teziyle (Danışman: Prof. Dr. Ali Osman Özcan) ilk okuma yazma psikolojisi alanına yönelik olarak yaptı.

Yüksek lisans eğitimi esnasında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji bölümüne bir yıl devam edip psikolojik testler konusunda Prof. Dr. Esin Cantez'den eğitim alarak dil psikolojisi alanına yöneldi.

Doktora eğitimini Eğitim Programları ve Öğretimi alanında İlk Okuma Yazma Öğrenme Sürecinin Yordayıcıları: Görsel Algı ve Fonolojik Farkındalık başlıklı tezi ile tamamladı.

Türkçe İlk Okuma Yazma Öğretimi ve Programları ile Dil Psikolojisi ilgi alanlarını oluşturmaktadır. İlk Okuma-Yazma ve Türkçe alanına yönelik yayımlanmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır.

"Bir gemi doğuya gider, biri batıya. Esen aynı rüzgarla: hangi yöne gidebileceğini belirleyen rüzgar değil, yelkendir. Ella Wheeler Wilcox"

Uzmanlık Alanları

Öğrenim Bilgileri

Derece Üniversite Bölüm / Program Mezuniyet Yılı